HOME | CONTACT

historie eerste forumvlag

De vlag

 

Historie

In het seizoen 2001 kwam het forum op het idee om gezamenlijk een spandoek of iets dergelijks te maken dat vervolgens beurtelings met iemand mee zou gaan naar races. Aanvankelijk werd het idee met de nodige scepsis bekeken, immers op het Jos Verstappen Forum worden met de regelmaat van de klok spontane acties bedacht, maar er komt er maar zeer zelden een ten uitvoer.

Met de eerste Forumvlag liep dat allemaal anders; dankzij de vastberadenheid van forummer Ron@ld voor het laten welslagen van dit plan, is deze Forumvlag tot stand gekomen. Ron@ld is dagen lang in touw geweest met het peilen van eventuele belangstelling, het aanvragen van offertes, het selecteren van door forumleden ingestuurde ontwerpen, enzovoorts. Toen Ron@ld er op een gegeven moment genoeg vertrouwen in had heeft hij de gok genomen door de vlag daadwerkelijk te bestellen en te laten produceren. Ron@ld heeft een rekeningnummer geopend en het storten kon beginnen. Hoewel niet iedereen even vlot betaalde als dat ze hadden toegezegd, kwam het benodigde bedrag uiteindelijk toch bijeen en heeft iedereen betaald. Van deze Forumvlag zijn zes kleinere versies gemaakt.

Daarna kon de vlag ‘on tour’. Al spoedig regende het bij Ron@ld mailtjes van mensen die de vlag graag mee zouden willen nemen naar een circuit. Dit betekende voor Ron@ld ook weer een hoop geregel. De vlag moest toch ook op tijd afgeleverd worden bij diegene die hem mee nam. Ron@ld stuurde de vlag o.a. per post de hele wereld over. Maar de vlag kwam overal, was regelmatig op tv te zien en het haalde zelfs de cover van een vooraanstaand F1 magazine: het Britse 'Autosport’.

En omdat iedereen natuurlijk wilde weten hoe het in de loop van het seizoen met de vlag zou gaan, opende Ron@ld ook nog een site waarop hij alles bijhield en waar je verslagen kon lezen van mensen die de vlag mee hadden gehad, incl. foto’s.

In 2003 was het forum geheel 'ontsteld' omdat zowel de eerste als de tweede vlag, beide aanwezig op Kuala Lumpur (Maleisië), 'gestolen' waren. Gelukkig zijn beide vlaggen weer terecht.

 

Donateurs

Ron@ld

F1-Fox

Stone Axe

Fanvanum

Bartus G.

Champ

Gerard Roest

C.A. Foekens

Schumacher

bierbuik

Snelle Jelle

duif

ryan

slipknot

Bannie

diaan

JeeBee

Technical

PSVwally

Haromex

eastwood

Bass

ariemers

kurgan

sirhenry

Jerry

Wally

Jarod00

kraak

Olaf

marcator

Arjen1

M.T.

The Doll

TBM

Ayerton

Muiter

droppie

junior

4everjos

Racer D

Winger

Nickey

Groeli

liro

HD

AMT

M@rtin

donna 18©2003-2017 www.verstappen-forumvlag.nl | Powered by Medianiacs